torsdag den 27. oktober 2011

Brik 3 - Konflikten

Mobilen ringer. Niels tager den op og kikket på display'et. og lægger den igen. Den ringer ud.
Kort efter ringer den igen. Niels kikker igen på displayet, åbner og siger
- Hej Åge, hvad vil du?

- Har han ringet, jamen jeg er lige kommet hjem, og havde glemt mobilen.
- Jeg har dem ikke
Der lyder meget høj tale fra telefonen, og Niels bliver bleg.
- Det kan jeg ikke, siger Niels
- igen højlydt fra mobilen.
  - Ok siger Niels, han er helt bleg.

Lone står i stuen og lytter på samtalen, hun bliver lidt betænkelig ved den korte samtale og alvoren i Niels stemme. Lone spørger ind til hvem der ringede, men Niels svarer kortfattet at det ikke var nogen. Derefter får Lone og Niels styr på de sidste ting for denne gang, mens Niels fortsat virker fraværende.

Da Lone kommer hjem fra arbejde, kan hun ikke slippe tankerne fra den episode der udspillede sig hos Niels. ”Gad vide hvad det lige handlede om? Sikkert noget med nogle penge” tænker Lone. Lone prøver at slippe tankerne lidt, og tænker at hun må prøve at høre Niels ad når de skal ses igen i næste uge.

Ugen går og Lone har sat Niels lidt væk i tankerne, da der også er andre arbejdsopgaver. Niels skal trods alt også have lov til at have sit privatliv, så måske hun alligevel ikke kan tillade sig at spørge ind til samtalen..

Fredag morgen bliver Lone ringet op. Det er fra politiet, som har taget Niels i et røveri og han er nu varetægtsfængslet. De ringer for at høre om Lone har set eller hørt noget mistænkeligt, da hun er den sidste ”troværdige” person der har besøgt og talt med Niels. Tankerne farer igennem Lone, da hun er i tvivl om hvad hun lige skal svare. Godt nok havde hun jo havde haft nogle tanker om den telefon samtale, men om det lige var noget der kom politiet ved? Niels har jo sit privatliv, og det ville være dumt at Niels allerede skulle miste tilliden til Lone, inden den rigtig er opstået. I stedet for at svare spørger Lone hvad det drejer sig om. De fortæller at Niels er blevet taget i et lille kiosk røveri, men det var alvorlig da han havde truet ekspedienten med et gevær. Niels’ eneste forklaring til politiet var, at han ikke var sig selv i gerningsøjeblikket.
Lone tænker lidt over tingenes alvor og fortæller derfor politiet om den mærkelige samtale og at hun havde en mistanke om, at det kunne være nogle gutter, der i samtalen har truet Niels på livet, da Niels skyldte dem penge. Niels har derfor været nødsaget til at redde sit eget liv og har derfor lavet et røveri. Lone spørger indtil om der er nogle muligheder for strafnedsættelse, hvis det er sådan det hele står til, og om det er muligt at hun kan komme ind og tale med Niels. Politiet siger at de ikke kan svare på dette nu, da det skal undersøges, men de vil lige vende tilbage til hende senere næste uge…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar