onsdag den 2. november 2011

Konflikter/Dilemmaer

1.       Bostøtten er et tilbud. Ingen kan tvinges.

Eks. Lone skal få Niels til at tage imod den hjælp Lone tilbyder, uden at han på nogen måde føler sig tvunget til det.


      2.       Tavshedspligt/underretning:

Eks. Lone har tavshedspligt, så alt hvad Niels fortæller til Lone, må hun ikke fortælle til nogen. Men har hun så pligt til at fortælle hvad hun ved, da politiet ringer til hende?



3.       Tillid:

Eks. At brugeren har tillid til pædagogen er meget vigtigt.

Lone står i et dilemma da politiet ringer og spørger om hvad hun ved. Skal hun bryde den tillid til Niels som endelig er ved at være etableret, og fortælle politiet hvad hun ved, eller skal hun lyve for politiet, og sikre det videre arbejde med Niels?



4.       Give plads:

Eks. Lone vil så gerne, at det kommer til at gå Niels godt. Så da det hele endelig er begyndt at gå godt for Niels, bliver Lone for ivrig, for at få Niels i arbejde. Niels lukker af, og forsvinder.

Lone har ikke nok kendskab til Niels's psykiske tilstand. Dette kunne måske være undgået ved at der var mere psykiatri i uddannelsen. 

5.      Ikke køre sig selv ned, ved at tage arbejdet med hjem:
Eks. Da Lone overhører telefonsamtalen mellem Niels og Åge, har hun svært ved at lade tankerne ligge når hun kommer hjem.  Også selvom der er gode episoder, bliver tankerne ved med at køre f.eks. ”Ting tager tid, men det er alt tiden værd” er Lones sidste tanke inden hun slukker lyset og ligger sig til at sove.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar